maandag 23 maart 2009

Overzicht en kleur en je huis is verkoopbaar

Elk huis is verkoopbaar!

Orde, overzicht en kleur zijn belangrijk. Zeker als je een huis wilt verkopen.
Je wilt als verkoper dat de potentiele koper een goed gevoel krijgt bij je huis, positieve gedachten, maar ook dat de potentiele koper een positieve actie onderneemt. Namelijk dat hij/zij het huis koopt.
Er is een belangrijke relatie tussen gevoelens, gedachten en handelen.
Jij als verkoper hebt dat niet helemaal in de hand, maar je kunt het in belangrijke mate sturen. Zorg er daarom voor dat je er ook alles aan doet.

En dat betekent orde en overzicht aanbrengen.
Een paar tips:
1. Zorg dat horizontale oppervlakken leeg zijn. Dat betekent het aanrechtblad, de grote tafel, de salontafel. Maar ook het tafeltje in de gang, de wastafels. Zet de spullen gewoon in een kastje. Dat lijkt bedrog, maar het werkt wel. Zo ziet de potentiele koper nl de juiste ruimte en wordt de aandacht niet afgeleid door "rommel" en dingetjes.
2. Zorg er verder voor dat kasten, dozen, planten en andere spullen niet dicht naast elkaar staan. Zorg dat er ruimte is tussen spullen. Zo komen ze beter uit en het geeft rust.

Maar waarom wachten met kleur en overzicht aanbrengen totdat je het huis gaat verkopen.
Overzicht en kleur in huis heeft niet alleen invloed op de potentiele koper, maar ook op de bewoner. Onderzoek toont aan dat een chaotische omgeving meer stress oplevert. Chaos leidt tot onoverzichtelijke situaties. Er moet vaker worden gezocht en dat kost tijd, energie en productie. Overzicht aanbrengen en overzicht houden en opruimen kost minder tijd dan zoeken.

Dus maak een begin!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten